Praktijkinfo

De praktijk is vanaf 29 april weer open

Corona update:
Wij volgen de richtlijnen van de RIVM en onze beroepsvereniging NVM.

Dit betekent dat tot en met 28 april er geen behandelingen plaatsvinden. Wel zijn wij bereikbaar voor pijnklachten. Belt u dan 0598 38 38 36 of gebruik het contact formulier.
Wij houden ons, net als altijd, aan de richtlijn infectiepreventie. Voor uw en onze bescherming is dat voldoende. Wij hebben voldoende voorraad mondmaskers en desinfectie om dat te waarborgen. Adviezen vanuit de RIVM worden op de voet gevolgd en uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op de website van het RIVM.

Openingstijden

8:30-16:30 uur maandag t/m donderdag

Wenst u een andere tijd dan is dit in overleg mogelijk

U wordt te woord gestaan door onze praktijk assistent Margreet Schelwald.

Aanmelding van nieuwe patiënten

De praktijk neemt nog nieuwe patiënten aan. U kunt dit telefonisch doen, maar ook via email of contactformulier.

Is het dringend omdat u klachten hebt, meldt dit dan aan ons, wij helpen u graag.

Indien u angstig bent of u ziet tegen een eventuele behandeling op, meldt dit, wij maken graag een afspraak met u om in uw tempo en met alle tijd en aandacht tot een goede oplossing te komen.

De praktijk is rolstoeltoegankelijk.

Er is een AED aanwezig. Het personeel is hiervoor gekwalificeerd.

Verwijzing

In veel gevallen ontvangt u van uw tandarts een verwijskaart voor behandeling bij een mondhygiëniste. Maar u kunt ook rechtstreeks contact opnemen.

Over twijfel omtrent gezondheidsrisico’s nemen wij, in overleg met u, contact op met de behandelende arts om zo problemen te voorkomen. Dit zal uitsluitend alleen geschieden met uw toestemming.

Wel is overleg met uw tandarts soms wenselijk, we zullen met uw toestemming, uw tandarts informeren over de voorgenomen en / of uitgevoerde behandelingen.

 

Praktijkvoorwaarden

Indien u uw geplande afspraak niet kunt nakomen dan verzoeken wij u vriendelijk dit 24 uur van te voren te melden, dit kan telefonisch van 8.30 tot 12.00 uur van maandag t/m donderdag. Voor het afzeggen van een geplande afspraak op de maandag graag dit al melden op de donderdag. Het is dan nog mogelijk een andere patiënt op te roepen.

Voor zeer dringende gevallen in het weekend kunt u ons via de mail bereiken. Indien u uw afspraak niet nakomt krijgt u de eerste keer geen nota, maar bij een 2e of volgende keer een nota van 50% van het tarief van de geplande behandeling. Helaas moeten wij deze maatregel instellen, praktijkkosten zijn helaas hoog. Ik hoop dat u daar begrip voor hebt.

 

Uw nota

Indien u een tandartsverzekering hebt dan wordt uw nota rechtstreeks gedeclareerd via infomedics. Indien u geen aanvullende tandartsverzekering hebt of wij hebben geen contract met uw verzekering,  dan ontvangt u een nota van Infomedics. U dient dan deze nota aan Infomedics te voldoen. De nota kunt u ook indienen bij uw verzekering voor eventuele vergoeding.

De tarieven voor mondzorg worden vanaf 1 januari 2013 weer centraal vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Dat betekent dat alle mondhygiënisten in Nederland dezelfde tarieven in rekening brengen voor dezelfde handelingen.

Wat staat er op uw zorgrekening?

Uw rekening is opgebouwd uit de verrichtingen die wij tijdens de behandeling hebben uitgevoerd. Bij elke verrichting hoort een vast tarief dat door de Nederlandse Zorgautoriteit is vastgesteld.

Wilt u weten welke tarieven voor mondhygiëne er zijn? Kijk dan eens op www.allesoverhetgebit.nl

Samenwerking met Infomedics

Infomedics hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacygevoelige gegevens. Het bedrijf is daarom ISO27001 gecertificeerd, net als alle dienstverleners die Infomedics inschakelt om uw rekening te kunnen maken en versturen. Deze certificering wordt elk jaar opnieuw beoordeeld en vernieuwd. Meer over privacybescherming leest u op www.infomedics.nl/privacy.

Update: Infomedics heeft als eerste het Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren (SVI) in Nederland gekregen.

Betalingsregeling

Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Servicedesk van Infomedics op 036 – 203 19 00 (€ 0,35 per gesprek) of op www.infomedics.nl . Zij kunnen u helpen met een betalingsregeling.

Klachtenregeling

Mocht u ontevreden zijn over de behandeling dan hoor ik dit graag. Er is altijd een mogelijkheid tot overleg hierover. Er is een klachtencommissie paramedici eerstelijn, deze behoort tot het Nederlands Paramedisch Instituut, informatie kunt u vinden op www.paramedisch.org

Mijn voorkeur gaat uit dit onderling met u te regelen.